Ohjeita

Ohjeita tukipohjallisten käyttäjälle.

Hämeen Apuvälinetekniikassa tukipohjalliset valmistetaan yksilöllisten mittojen mukaan (yksilölliseen käyttöön valmistettu apuväline).
Jalkojen tutkimisen ja pohjallistarpeen määrityksen sekä mitanoton jälkeen pohjalliset valmistetaan yksilöllisesti muotoiltujen kipsimallien päälle.
Tukipohjallisten luovutuksen yhteydessä pohjalliset sovitetaan asiakkaan jalkineisiin ja tehdään tarvittavat “toiminnalliset” hienosäädöt.

Tukipohjallisilla on koekäyttövaihe ja sopivuustakuu, joilla varmistetaan niiden oikea sopivuus ja toimivuus.

Tukipohjallisten käyttöönotossa on huomioitava että käytön alkuvaihees-sa saattavat jalkojen lihakset kipeytyä ja jalkaterissä esimerkiksi holvien kohdalla tuntua painetta, nämä tuntemukset johtuvat pohjallisten korjaavista elementeistä.
Pohjallisiin on syytä totutella pitämällä niitä vähän aikaa kerralla useimmissa erissä päivän mittaan.
Jos käyttöä haittaavat tuntemukset eivät lopu n. kahden viikon aikana on käyttäjän otettava yhteyttä valmistajaan (yhteystiedot sivun yläreunassa).
Kovempien kipujen tai muiden tukipohjallisten käyttöä estävien tuntemuksien tai iho-oireiden ilmaantuessa ota välittömästi yhteys valmistajaan.

Tukipohjalliset voidaan vaihtaa myös muihin käytössä oleviin jalkineisiin, jos ilmaantuu sopivuusongelmia ota yhteyttä valmistajaan.

Tukipohjalliset voidaan pestä (käsipesu) haaleassa vedessä ja miedolla saippualla jos ei pohjallisten luovutuksen yhteydessä toisin mainita.

Tukipohjallisia voidaan tarpeen mukaan myös myöhemmin huoltaa esimerkiksi vaihtamalla kulunut pintamateriaali uuteen.
Tukipohjallisten käyttöikään vaikuttavat käytön määrä ja käyttäjän yksilölliset ominaisuudet. Pohjallisten sopivuus olisi tarkistettava noin vuoden välein.
Ota yhteyttä kaikissa tukipohjallisiin liittyvissä asioissa.

Tapio Lehti, apuvälineteknikko